mandag 5. juni 2017

Fuktig fest og ditto sykkeltur

Chivasso i høljeregn

I natt fikk vi endelig se - eller kanskje aller helst HØRE hvordan en skikkelig italiensk bursdagsfeiring skal foregå! Det tekkelige, litt stive selskapet vi med 1000 "mi scusa" og "permesso" forsiktig banet oss gjennom på vei ut for å spise var blitt en VELDIG glad og omgjengelig gjeng da vi kom tilbake et par timer seinere - det var sånn like før vi ble invitert på festen, tror jeg.
Alle gutta stod og drakk vin og holdt på nede i hotellhagen og damene stod pyntelige og danset sammen i  inngangspartiet.
Vi var slitne og gikk og la oss - jeg tok for sikkerhets skyld på medbragte øreplugger.
De søte små pneumatiske lydene fra min kone fortalte at hun ikke trengte slike.
Og så - herregud som det tok av nedenfor vinduet vårt!!! Hadde jeg ikke vært så trøtt hadde jeg vært ille ute.
Det var en nabo en gang som sa at bråket fra sommerfesten VÅR egentlig ikke hadde vært så ille - om det ikke hadde vært for han der fyren som satt utenfor og spilte tromme hele natta - og som ALDRI spilte i takt med musikken!
Litt sånn her også - det var åpenbart to ganske klare musikalske leire; En for "tungrock" med ACDC, Kiss, Life is life - la la la la la osv og en for de mer søte variantene, ABBA, Modern Talking osv
Og de var i KRIG! Hver låt fikk max stå på i 1/2 minutt før motstanderne kuppet anlegget og byttet stil igjen. Og til begge varianter hørte det et blandet kor som med mer eller - i utstrakt grad - mindre musikalske evner sang med så høyt de kunne!
Det var litt av en natt! :-)

Frokosten dagen etter var av den enklere sorten; Toast i plast, - så tørr at Mette var redd den kunne selvantenne på tallerkenen hennes - og Nutella. Sikringskost for syklister! Men vi fikk god cappucino, da!

Dagens tur: Gattinara - Chivasso

Veldig fascinert av alle disse vanningsanleggene som renner i
alle retninger og fordeler vann utover svære områder
I det vi gikk ut for å klargjøre syklene begynte regnet....
Det ble en dårlig start for å si det mildt; 2,5 timer i HØLJEREGN, sånn regn der du blir så våt som det går an å bli. Så lenge vi holdt oss i bevegelse var det forsåvidt ok, det nyttet ikke stoppe opp!
I tillegg kom dårlig vei og mye trafikk - ikke optimalt!
Det roet seg midt på dagen og vi tørket litt opp.
Hotellkatten på Hotel Marinara vendte skitne syklister ryggen.....
Bikemap.net og Mr. Garmin i fellesskap ledet oss inn på mange fine løyper, bla.a. en skikkelig skogsløype med innlagte gjørmebad og morsom gruskjøring.
Nedsprutet av gjørme fra topp til tå og med to skjeve bakhjul som resultat.
Vi følte oss vel ikke kanskje ikke HELT på riktig plass da vi ankom det smått mondene 4 stjerners Hotel Marinara ved Lago di Viverone - en av disse runde kratersjøene med høye åser rundt - for litt lunch. Men nød lærer sulten syklist å gi f...
Dyrlegen tar aldri fri, her på jakt etter avføringsprøver av sau som
hun skal bruke til et_eller_annet banebrytende prosjekt.  

Så opplever vi igjen dette som er så utrolig hyggelig;
Vi bestiller en primo hver. Men de KLARER ikke la være å komme med et innledende glass spumante til hver - ledsaget av oliven og en minifocaccia. Vi lar oss sjarmere, yes we do!

Vi syklet videre inn i et solid nytt drittvær og da vi nådde Chivasso 15 km fra Torino ga vi oss - det får være måte på hvor mye regn man skal orke på en dag. Folk på gatene i Chivasso stod under tak og heiet og ropte "se å komme dere i hus, ragazzi!!" Og det gjorde vi - Hotel Europa ble redningen; "Glem syklene, kom inn og få varm kaffe!"



Nå skinner atter solen ute. Alt i alt en fin dag, åkke som!

Klipper du plen, så klipper du plen - vi LEKER ikke hagearbeid her!

8 kommentarer:

  1. Aiaiai, for en dag. Hotel Marinara så da veldig eksklusivt ut! Og forresten så nekter jeg å tro at noen spilte Modern Talking, det er bare et litterært grep for å fremstille det verste utfallet!

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, det er sant! Brother Louie, Louie, Louie for fulle mugger!!

      Slett
  2. Gosh a meg, det hørtes strevsomt ut! Lite søvn, masse regn. Men kontraster er jo litt fint sånn at ETTERPÅ så blir allting så veldig mye bedre ��

    SvarSlett
    Svar
    1. Hvis det ikke skjer noe har jeg ikke noe å skrive om heller :-)

      Slett
  3. Enig i den tolkningen, men her SPILTE de faktisk Modern Talking. Italienere og musikk...

    SvarSlett
  4. Hehe ... i går var jeg lysegrønn av misunnelse. I dag derimot er jeg fornøyd med jobbturen i sol i morgen tidlig (på tross av manglende selskap). Artig lesing. God tur videre.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takker, i dag ser alt mye lysere ut -bokstavelig talt!

      Slett
    2. Gikk for høyt ut på banen i går og stolte på yr. Det viste seg å være uklokt. Nok en vår fornøyelse. Vil til Italia lell:-)

      Slett

Takk for kommentar!
Husk at du ikke MÅ være pålogget noe som helst for å kunne kommentere, velg eventuelt bare "Kommenter som Navn/Nettadresse" og skriv inn navnet ditt.
Alle bilder kan klikkes på for STOR størrelse!