mandag 12. juni 2017

Via Diavola - en helvetes sykkeltur!!

I svima etter endelig å ha nådd sivilisasjonen
Var det varmen? For lite mat? Bare generelt dårlig form? Eller restene av gårsdagens magesjau?
Vet ikke, holder en knapp på den siste.
Men greia er i alle fall at jeg sitter her nå, tilbake i leiligheten, særdeles redusert og kun i halvveis bevisst tilstand etter den mest forferdelige sykkelturen jeg har vært med på.
Bikemap.net er skumle saker, den kjenner ikke bare små og store veier, men til og med hvert elendige eseltråkk og smuglerrute i skogen.

Det startet veldig sjarmerende der oppe på Colla Micheri.
Nåja, turen opp dit var egentlig noe dritt det også etter som de h… bremsene hang på hele tiden. Skivebremser kan være en kraftig mental utfordring!! Sitte og høre på bremser som subber når man sykler oppover i 60 grader helning i 35 varmegrader er syyyyykt irriterende!

Men vi kom da opp, bremsene gikk seg litt til og alt så lysere ut med tanke på utforkjøringen på andre siden.





Mens løypa enda var en slags "middelaldervei"
Løypa ledet videre inn på en "middelaldervei" – det skrøt i alle fall skiltene av. Antakelig den gamle veien som gikk over åsen mellom Laigueglia og nabobyene. Mulig den en gang var fint steinlagt, nå er det mest røys.. En skikkelig drittvei, er det! Men Bikemap.net vet om den og anbefaler den!!

Vi kom oss nå omsider ned på asfaltert vei igjen og alt så lyst ut en stund. Vi syklet i grei helning oppover i serpentinersvinger og kom høyt opp på neste åsrygg til asfaltveien plutselig stoppet og skiltene til Via Faraldi pekte oppover røff grusvei.
Et lite stykke oppe i lia gikk den over i en ufattelig steinete skogssti! En skikkelig drittsti som det knapt er mulig å forsere til fots!!
Men Bikemap.net synes dette er en anbefalelsesverdig, fin sykkelvei!
Start på den fine sykkelstien


Hva slags syke sjeler er det som SYKLER på noe slikt!?!?
Man måtte jo BÆRE den forj… sykkelen oppover!
Jeg ble etter hvert så sliten at jeg sjangla og vingla – mitt eneste ønske var å komme opp denne forbannede åsen - Via Faraldi og/eller dø!
.
Legg merke til blikket!
Mette gikk selvfølgelig helt uanfektet bak og kom med gode råd om håndtering av sykkel i steinrøys, hvor det er best å holde på ramma, gode råd og innspill om ernæring med mer.




Døden nær nådde (jeg) vi toppen.
Og selvfølgelig!! Der Via Faraldi skulle ligget startet bare en h…utforkjøring av akkurat samme kaliber som oppoverturen på andre siden. Så var det å sjage nedover igjen da - og prøve å unngå å miste sykkelen. I så fall måtte man jo helt ned i dalen for å finne igjen helvetesmaskinen.

H...jungel!


Drittvei!!


Vi kom omsider ned på veien til Via Faraldi.
Ikke tale om at jeg orket å sykle de få metrene opp til byen og til eventuelle berømte og bejublede restauranter – det var kursen strake veien utforbakke, ned til havet og hjem!!!









Fruen forserer skitveien uanfektet på god cyclocrossmaner



Drittur!

Aldri mer stole på Bikemap.net!!! Trur eg....


ETTERSKRIFT DAGEN DERPÅ:
bikemap.net har egentlig gjort en strålende jobb på denne turen og funnet en mengde fine sykkelveier vi aldri hadde funnet av oss selv, eller bare ved hjelp av Garmin.
Den må bare holdes skikkelig i øra - rutene må sjekkes grundig slik at man ser at det ikke er lagt opp til terreng- eller toppturssykling, med mindre det er det man vil da... :-)






























5 kommentarer:

  1. Lurt å kjøpe gammeldags detaljkart ��

    SvarSlett
  2. Det går opp og det går ned her i verden.
    Når det står mellom kart og terreng... Har terrenget alltid rett.
    Glitrende skrevet, som vanlig.
    Måtte neste tur bli en suksess.

    SvarSlett

Takk for kommentar!
Husk at du ikke MÅ være pålogget noe som helst for å kunne kommentere, velg eventuelt bare "Kommenter som Navn/Nettadresse" og skriv inn navnet ditt.
Alle bilder kan klikkes på for STOR størrelse!