torsdag 8. juni 2017

Al mare!

Varazze på Liguriakysten, vest for Genova

Mette etter at vi nådde havet og jeg fikk brukket henne
løs fra styret. 
Hah - dagens tur som jeg gruet meg sånn til ble en fis i sivet :-)
Ovada - Varazze:

Vi klarte omsider å overliste Mr Garmin/Bikemap.net - de hadde i fellesskap egentlig lagt en usedvanlig ond plan om å lure oss over alle de verste toppene i hele Piemonte.
Men løsningen var såre enkel, vi bare syklet hovedveien isteden :-)
Ikke så mye trafikk her nå.



Toget er tøffere; Selv en Myrmel må av og til stoppe opp
i oppoverbakkene, godt for noen andre som kan få igjen pusten.


Joda, vi syklet 2,5 mil oppover, men til gjengjeld fikk vi 1,5 mil heftig utforkjøring etterpå - hele veien oppe fra fjellet og ned til kysten. Flere nedover- enn oppovermeter på denne turen, altså!

Det var en såpass heftig utforkjøring at jeg forsiktig måtte brekke dyrlegens fingre løs fra styret etterpå. Hun kunne ikke formulere seg på et forståelig norsk før etter et kvarter, stakkar...


På den måten havnet vi i Varazze på Liguriakysten ganske så tidlig på dag. Man blir jo nesten litt satt ut av å plutselig å ha så mye tid til rådighet - uten å være sliten engang! Hva gjør vi da?
Men det var overhodet ikke noe problem: Først unnet vi oss en en lang, deilig ettermiddag på hotellterrassen, deretter surret vi litt rundt i Varazze. Det er en middels stor og ganske så trivelig by med lange smale gater, trivelige piazzaer og et utall spennende matbutikker.
Noe godt i glasset og litt aperitivi - kan leve med det!
                                                     
Seinere gikk vi en runde ut i båthavna - les yachthavna.
Varazze er tydeligvis hjemmehavn for en hel del av båtene/skipene til den mer lekne og velstående  delen av den europeiske befolkningen. Morsomt å se at en hel del av yachtene er registrert i Sveits, som meg bekjent ikke har særlig mye kyst :-)
Vanvittig mange, store og velholdte båter. Ingen slinger i valsen - alle hadde "dørmatte" på brygga der skoene stod linet opp på rekke og rad.


Herlig middag med bresaola som vi har lært å kjenne på denne turen - marinert og tørket biffkjøtt. Helt herlig, fullt på høyde med skinken som vi ellers hiver innpå mye av her.
Spaghetti vongole, spaghetti med små krydrede skjell, og ravioli med spinat og ostefyll i fløte-/nøttesaus glir også helt greit ned!
I går i Ovada fikk vi forresten noe vi ikke har prøvd før - farinata: En slags velling som stekes i vide, lave fat i vedovn slik at det blir en slags tykk pannekake som så serveres med alt mulig forskjellig smakstilsetninger. Morsomt, men det blir kanskje ikke en schläger hjemme hos oss.

I morgen blir det kort kosetur siden jeg har bommet med en dag. Vi har altså en dag ekstra til rådighet, huff og huff, GROV tabbe .....:-)

Sykling i gamle togtuneller:

Langs kysten er mange steder de gamle togtunnellene gjort om til gang- og sykkelvei

De KAN det der med å bygge veier høyt oppe her i landet!
Ovada








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar!
Husk at du ikke MÅ være pålogget noe som helst for å kunne kommentere, velg eventuelt bare "Kommenter som Navn/Nettadresse" og skriv inn navnet ditt.
Alle bilder kan klikkes på for STOR størrelse!