onsdag 7. juni 2017

Rykk tilbake til start!



Vi vandret sultne og tørste gatelangs i Chivasso på jakt etter et sted å spise, men det var som vi var kommet til en spøkelsesby - alt var mørkt og stengt, stålpersiennene dratt ned og portene låst. Øde og nesten folketomt i gatene.
De underligste løypevalg......
Vi gikk og gikk i duskregnet og stoppet til slutt en italiener på gata og spurte ham om han visste hvor man kunne spise. Ut fra det vi klarte å tolke forklarte han oss veien tilbake til hotellet vårt!?
I den bakre delen av bygningen ligger nemlig den tilsynelatende eneste åpne restauranten i hele Chivasso :-)
Snakker om "Rykk tilbake til start"!
Men for en sjelden gangs skyld hadde vi et riktig DÅRLIG måltid, og det er bare andre gangen vi opplever i Italia.
Feil og dårlig mat, elendig service og vond vin! Da regningen til slutt inneholdt en rekke saker vi ikke hadde fått ble vi temmelig grinete! Mette gikk og klaget og fikk ordnet opp med regningen, men jeg tror ikke noen var i tvil om at vi ikke var noe særlig fornøyde da vi gikk.
Gatas komger - viker ikke for NOEN!

Nå skal ikke jeg begynne i anmelderbransjen - jeg forteller bare dette fordi det er en hyggelig ende på historien; Da vi kom ned i resepsjonen neste morgen ble vi praiet av resepsjonisten. Jeg oppfattet først at det var noe galt med hotellregningen og at vi måtte betale noe ekstra - men tvert i mot: Hotellet ville GI oss 50 euro som tort og svie etter gårsdagen restaurantbesøk! Det må jeg si, ble helt rørt, jeg!!
Man tøyser ikke med mat og drikke her i landet! 

Mette i gjørmebad
SÅ glad blir man av et glass Arneis



Tirsdagens tur ble både lang og varm, men i ganske lett terreng,  Chivasso til Asti:
https://connect.garmin.com/modern/activity/1782840758
Den startet med et høyt "SPJOING!!" - det var den første eika som takket for seg. Den lokale sykkelbutikken fikset det for 4 euro!! Da er det ikke mye vits i å finne frem verktøykassa selv!

GPS'en hadde som vanlig valgt fine sideveier, men takket være alt regnværet dagen i forveien var det mye vann og gjørme der! 
Vi passerte ganske tidlig gjennom Torino. Det er en diger, masete by og vi fikk ikke noe spesielt inntrykk av den - det ble mest en øvelse i å holde seg i live i de smale gatene med en uendelighet av trafikk; biler, busser, trikker og motorsykler! Pustet lettet ut når vi vel var ute av den. 

Resten av turen til Asti var fin, men lang og varm - vi kommer fort opp i over 30 grader nå.

I Asti tok vi inn på Albergo Etico - et flott tiltak der de sysselsetter folk med Downs syndrom i hotellbransjen, les om det her: http://www.aftenposten.no/amagasinet/Hotell-i-sarklasse-Ekstraordinare-ansatte-som-yter-prima-service-616401b.html
Blide, herlige folk!

På kvelden fikk vi oss et måltid som til fulle gjenopprettet inntrykkene fra dagen før - nå er vi i Italia igjen!
Og med herlig lokal vin! Barbera d'Asti og Arneis, nammenamm!


Bjelland FØR bestigelse av åsen bak der
Bildet ETTER er destruert!
Onsdagens tur gikk fra Asti til Ovada med en artig tur rundt Asti først: Noen ganger minner Mr. Garmin meg om hunden vår, Miller. Når gps'en skal finne starten på løypa jeg har plottet inn leder den oss først byen rundt, bokstavelig talt - akkurat slik Miller gjør når jeg kaster en ball til ham - farer rundt og leter alle andre steder enn der den er.....

Asti - Ovada:
https://connect.garmin.com/modern/activity/1783550013
Her fikk vi virkelig kjenne på "The rolling hills of Piemonte"! Opp og ned av åser - ofte langs etter åsryggene.
Turen var ikke så himla lang, men herregud så sliten jeg ble - om igjen og om igjen! Kunne av og til nyte utsikten, men slett ikke alltid :-)
Disse fine nye syklene våre ER veldig bra, men de mangler de lettere girene for de verste bakkene! Det er en lærdom vi må ta med oss til neste gang, få skaffet et annet oppsett på tannhjulene.
Inngangen til B&B La Corte

I skrivende stund er vi fremme på B&B La Corte, personlig er jeg mer enn godt fornøyd med dagen :-)
NUH! Ut og se oss omkring og få noe godt i magen!


Dyrlegen gir seg ikke!















Begravelsesannonse, slike slås opp ved kirken.
Litt makaber den reklamen de har klistret på nederst :-)

































2 kommentarer:

  1. Wow, den rabatten er ingenting å kimse på! Hyggelig å tenke på at det må ha vært noen ansatte der som har reflektert over hvordan servicen i sin helhet må ha vært opplevd. Bildet fra helvetesbakken er virkelig "the pinnacle" av Italia for meg. Det er sånn det skal se ut, liksom :)

    SvarSlett

Takk for kommentar!
Husk at du ikke MÅ være pålogget noe som helst for å kunne kommentere, velg eventuelt bare "Kommenter som Navn/Nettadresse" og skriv inn navnet ditt.
Alle bilder kan klikkes på for STOR størrelse!