lørdag 15. september 2012

I Ibsens fotspor - la bella vita



"Bacio! Bacio!" - "Kyss! Kyss!"
Et brudepar blir foreviget på strandpromenaden utenfor Napoli.
Lørdager i september  er visst den store giftedagen!
Vesuvio i bakgrunnen
TENK hva Ibsen kunne utrettet her nede om han hadde hatt den teknologien til rådighet som JEG har.
Han kunne skrevet Peer Gynt på null komma svisj og sendt manuset hjem for godkjenning.
Men neida, i 1866 foretrakk han nok å sitte her nede og gjøre det på gamlemåten.
Han var bosatt både i Roma, på Ischia og i Sorrento mens han skrev "Et dukkehjem" og "Peer Gynt", "Gjengangere, "En folkefiende", "Vildanden" osv osv. (Hva kan man vel ikke finne ut på nett?)
Ikke godt for syklister.
Det var MYE vere enn det ser ut som!
Fascinerende å tenke på hvordan det må ha vært å reise i disse områdene på den tiden.
Han haddde sikkert ikke gir på sykkelen sin en gang!!
Men brosteinen på veien var nok den samme da som nå - filleristende! Fabio advarte mot dårlig dekke ut av Napoli, han overdrev IKKE!

De første 55 km idag foregikk i by eller bynære strøk.
Salg av fisk og blekksprut rett fra
båtene i Pozzuoli
Vi kom raskt inn til Pozzuoli. Der var havna full av liv, med salg av fisk, blekksprut og skjell rett fra båtene. De holdt forøvrig til på samme kai som båtene som går ut til Ischia. Vi var der ute for mange år siden og vi drømmer om det fremdeles, flott øy.
Napoli henger sammen med Torre del Greco og deretter Torre Annunziata og Castellamare di Stabia i sør, det er vanskelig å avgjøre når den ene byen slutter og den andre starter..
Må si at Napoli var en utrolig hyggelig opplevelse. Vi syklet langs sjøen og opplevde selvfølgelig kun FASADEN, men det var i alle fall en flott fasade! Vi fikk veldig lyst til å vende tilbake og se mere av byen seinere

Levende calamari
Forstadene og byene i sør var også veldig mye hyggeligere enn veien inn på nordsiden. Masete og fulle av folk og trafikk, ja, men også levende, livlige - akkurat slik det skal være her i Italia!
På havna i Napoli arrangerte de Davis Cup, tenniskamp mellom Chile og Italia. De hadde bygd opp et helt Wibledon-anlegg midt på strandpromenaden og det var MASSE liv og røre rundt det.

Heller ikke drømmen for syklister....


Etter at vi endelig var ferdige med å riste oss ut av byen bar det utover mot Sorrento. Terrenget er nå slik at det er ganske bratt ut mot sjøen, veiene og byene ligger i åssidene bortover.
Etter å ha gjort unna en god del stigning fikk vi se Hotel Miramar, flott beliggende oppe i åssiden, tok en stuntavgjørelse og hoppet på.
Fikk et lite rom med balkong med en fantastisk 180 graders utsikt over bukta der Sorrento og Meta ligger.
Hotellet spanderte prosecco på oss da vi kom, det ga mersmak så etterpå bestilte vi en flaske deilig, kald hvitvin i kjøler. Falanghina er en ny og spennede hvitvinsopplevelse!
 Heller rik og frisk enn fattig og syk osv....

Dagens rolige tur: Pozzuoli - Sorrento

Prosecco på balkongen av Hotel Miramar
De hadde ikke noen restaurant på hotellet, men på en eller annen merkelig måte ble det ordnet skyss til oss med en familie til en restaurant, Zio Sam (Onkel Sam) langt ute i huttaheiti utenfor Sorrento.
Det var et fantastisk italiensk familiested med vidunderlig mat og høy stemning - og billig...... Da vi forlot stedet kl 22 strømmet det fremdeles til barnefamilier med smått og stort.
Vi var litt usikre på hjemturen, men jammen ble vi kjørt av en av kelnerne, no problem!


Nok en fin dag i la bella Italia!

2 kommentarer:

  1. Nei, fy søren så fint!!!! Herregud, dere er heldige.
    Snasen mams!

    SvarSlett
  2. Flott utsikt! Betyr ikke Miramar noe som "se sjøen" eller noe sånt? Eller er det bare på spansk mirar er å se?

    SvarSlett

Takk for kommentar!
Husk at du ikke MÅ være pålogget noe som helst for å kunne kommentere, velg eventuelt bare "Kommenter som Navn/Nettadresse" og skriv inn navnet ditt.
Alle bilder kan klikkes på for STOR størrelse!