søndag 23. september 2012

Milepæl nummer 2 - Sicilia i sikte!!

Skip på vei inn Messinastredet

Jaggu har vi klart milepæl 2 også….
Gårsdagens tur: Pizzo - Nicotera
Dagens tur: Nicotera - Scilla

Skille - hvat do yo say,
yo siklists!?
I skrivende stund sitter vi på den lille terrassen, som det viser seg at vi deler med en stor italiensk familie, og ser rett over stredet til Messina på Sicilia. En av damene i det italienske selskapet gjør en stor forestilling som filmes på video. Det er uvisst hva det dreier seg om, men hun har velsmurte taleorganer!!!

Digre cruiseskip og lasteskip manøvrerer sakte der ute, de gjør en STOR sving før de skal rett sørover inn i Messinastredet mellom Italias fastland og Sicilia. På vår side ligger Scilla, der vi nå er. Litt lenger sør ligger Villa San Giovanni og enda litt lenger sør den større byen Reggio Calabria.
I morgen skal vi sykle de siste få kilometerne ned til Villa San Giovanni og ta båten over sundet.

Vi har f… meg syklet HELE Italia fastland på langs, fra Brennero til Messinastredet!!!
Det gjenstår fremdeles 40 mil på Sicilia, men når vi ser på kartet virker det nesten utrolig at vi har nådd helt ned hit – og det på bursdagen min!!
Noen har hatt mer uflaks enn oss
Overalt langs veien står minnesmerker over
folk som har kjørt seg i hjel eller blitt påkjørt...
Og stadig uten uhell av noen større art. Mette punkterte riktignok for 7. (!!!!!!!) gang i ettermiddag, jeg har aldri punktert. Nå trodde vi kanskje det skyldtes at hun hadde mindre luft i dekkene enn meg, men rett etter at vi fylte på mer punkterte hun igjen…. Theories, anyone?

De som har lurt på om jeg kanskje ikke var helt frisk i forgårs da jeg skrev at jeg savnet bakker kan nå ta det helt med ro! I går ble jeg godt og grundig helbredet - og fikk ytterligere påfyll av medisin i dag…
Antica Marina i Nicotera, flott sted
Kysten VIL liksom ikke legge seg helt flat og fortsetter å gi små og store utfordringer.
Fordi jeg har bursdag tok vi en kort etappe i dag (også) som i hovedsak bestod av en klatring OPP på et ”fjell” (550 moh) og ned igjen. Det tar på i 31 varmegrader! Folk SER litt rart på en når man står og heller vann inn i hjelmen...
Men utforkjøringene på andre siden var spektakulære, da!! 10 km utforbakke i 45 km/t - det svinger!! 
Natt til i dag ble tilbrakt en en liten badeby, Nicotera Marina. Ikke så mye å melde fra den egentlig, som alle andre badebyer langs kysten her er den så godt som vinterstengt. Men vi ble godt ivaretatt på hotell Antica Marina der de også hadde byens eneste restaurant. Enkelt, godt og uhyre billig – tenk å kunne bo godt og spise en helt anstendig middag for 88 euro totalt!!?

 I dag har vi smakt på frukten av disse
som en mild, søt plomme..... med MASSE stein....
Scilla
 I dag har vi  - i anledning dagen – tatt inn på et litt bedre hotell, i alle fall i navnet, her i Scilla – hotel Le Sirene. Scilla er en liten perle – blant så mange perler – så man får betale litt mer.
Rommet vårt på Le Sirene
Legg merke til Odyssevs, bundet til masten -
rett over sengegjerdet mitt...
Vi har sittet nede ved havet og drukket vin og spist panini og er egentlig fine i farten. Skal bare poste den her, så skal vi ut og nyte resten av bursdagen og den siste dagen på italiensk fastland (på en stund) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar!
Husk at du ikke MÅ være pålogget noe som helst for å kunne kommentere, velg eventuelt bare "Kommenter som Navn/Nettadresse" og skriv inn navnet ditt.
Alle bilder kan klikkes på for STOR størrelse!